Skip to content

Kako sam izlečila kondilome

јун 8, 2011
ULMOHERB 100% prirodno

Sigurna sam da ste o humanom papiloma virusu koji je uzročnik kondiloma, ali i mnogo ozbiljnijih oboljenja kao što je karcinom grlića materice, pročitali mnogo tekstova. Nije na odmet da pročitate još nekoliko rečenica. Ne zbog toga što ćete saznati nešto naročito novo, nego prosto zato što meni treba uvod u priču kako sam se rešila ove uporne i gadne napasti.

Dakle, infekcija humanim papiloma virusom – HPV po broju zaraženih zauzima prvo mesto na listi polnih bolesti, a  podaci pokazuju da ovo oboljenje dobija razmere epidemije. Procenjuje se da je oko 80% seksualno aktivne populacije zaraženo nekim tipom ovog virusa. Do sada je otkriveno više od 100 tipova Humanog papiloma virusa.

Virus izaziva formiranje malih bradavica koje se brzo razmnožavaju i zahvataju polne organe i područje oko anusa. Retko, ovaj virus može da izazove i bradavice u grlu, a češće i na koži.

Kožne bradavice ovog tipa se načešće javljaju na licu, vratu, stomaku, ispod grudi, pazuha i na stomaku. Izgledaju kao sitni bradavičasti izraštaji, često vise na peteljci.

 Najrasprostranjenije vrste HP virusa imaju za posledicu ili kondilome ili opasnost od raka grlića materice ili i jedno i drugo. Posebno visok rizik od raka imaju osobe sa tipovima virusa 16, 18 i 31.

 Genitalni HPV se uglavnom prenosi seksualnim kontaktom, ali i svakim direktnim dodirom sa zaraženom kožom ili sluzokožom.  

Poznati medicinski metodi se svode na uklanjanje kondiloma raznim agresivnim terapijama. Čak ni primena podofila koja je najbezbolnija nije sasvim bezbolna. Znam to iz ličnog iskustva jer sam ih probala gotovo sve.

Danas su konvencionalnoj medicini poznati, pa dakle od lekara i jedino priznati:

  • krioterapija (zamrzavanje)
  • spaljivanje
  • preparati na bazi podofila
  • lasersko uklanjanje
  • hirurško uklanjanje (isecanje kondiloma)

Dovoljno je pročitati šta se nudi pa da se digne kosa na glavi. A još kada se podvrgnete tome – užas!

Odete kod ginekologa, on vas rutinski pregleda i uputi na neku kliniku na skidanje. Tamo zakažete pa čekate.   Niko ne priča o tome kako ta procedura izgleda, treba li nešto uraditi pre ili posle… Ne, kao ovce na klanje.

Na D day odete na kliniku, uplašeni, nervozni, u potpunom mraku neobaveštenosti osim ako niste guglali i po forumima čitali tuđa iskustva, a ona su u 99% slučajeva strašna. I onda to osetite na svojoj koži.

Kod privatnika su naravno ljubazniji, ali muke su iste.

Kada je moj slučaj u pitanju, prvo su pokušali da kondilome unište smrzavanjem. Osim što je neprijatno, nije strašno. Nevolja je što su se posle samo 3 nedelje ponovo pojavili, odnosno najveći broj nije ni nestao. Posle su se samo razmnožavali. 

E‚, onda su mi na jednoj privatnoj klinici rekli da je uklanjanjenje laserom najefikasnije. I pristanem, kud ću, sta ću. Platim 400 evra i legnem na sto.

Rade sa anestezijom i sve je dobro dok ona traje. Kad dejstvo prođe – peče, boli, ne možeš da sediš, hodaš, spavaš… A lekar kaže, sve je u redu, proći će. I zaista ne laže. Prođe.

Prođe oko 3 meseca i taman počeh da zaboravljam patnje, kad jednog jutra primetim, sitnu, jedva primetnu bradavičicu. Sutra su već tri, narednog jutra 9… Kako raste njihov broj tako raste i moja panika. a to znači, geometrijskom progresijom. Sada znam šta me čeka, a izbora nemam. 

Stegnem zube, i ponovo u privatnu ordinaciju, drugu. Računam, oni prvi ne znaju da urade kako valja.

Ovi mi lepo objasne da za tip kondiloma koje imam, najbolje je hiruško otklanjanje, odnosno sečenje. Preplavi me strah, ali ako doktor tako kaže, valjda zna, pa ko bi drugi. I prihvatim. I platim 500 evra.

Opet pod anestezijom, dobro beše. A kada njeno dejstvo prestade, gore nego sa laserom. Trpim i snalazim se kako umem, a pomaže mi uverenost da sam se najzad rešila bede. Ali nisam!!!

Posle šest meseci, evo mojih starih poznanika, ponovo. E sada više nije dolazilo u obzir da idem na bilo koju kliniku. Krenem po Internetu. Vidim, nude se neke kreme, biljne, prirodne.  I rešim da probam. Mislila sam, menjaću ih dok ne uspem.

Opredelim se za Papiloma kremu. Proizvodi je jedna mala firma iz Beograda koja ima i Internet prodavnicu. Poručim, naoružam se strpljenjem i počnem da je mažem, ali sa dosta skepse da će pomoći. Kad ono…

Posle 20-tak dana, učini mi se da su kondilomi manji. Ma, pusta želja, mislilm, ali nastavim da mažem.

Pred kraj prve kutije Papilome, a ona traje oko mesec dana, više nije bilo sumnje – kondilomi su se baš lepo smanjili.

Naručim još jednu i nisam sve ni potrošila, a njih više – nema. Nestali! I to potpuno bezbolno – niti peče, niti boli, ma čak i ne svrbi!

Odem kod moje lekarke na kontrolu, kaže stvarno ih nema. Poveže to sa jačanjem imuniteta, ali joj ispričam šta sam koristila. Očekivala sam drvlje i kamenje, predavanje o mom primitivizmu, ali ona me iznenadi. Dadoh joj telefon da deli pacijentkinjama koje imaju kondilome.

Od tada je prošlo 2 godine i ja sam mirna.  I ne samo to, od tada, kad god mi nešto zafali, prvo potražim neki prirodni preparat. I uvek mi je uspelo. Kao i mnogima koji su verovali prirodi. A o tome ču vam pričati u narednim postovima.

Advertisements

From → Uncategorized

Оставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: